Stephanie van Werkhoven is op 28 februari 1989 geboren te Nijmegen. Op jonge leeftijd was ze altijd al aan het zingen en zo kwam ze dan ook op 8 jarige leeftijd terecht bij het kinderkoor 'De Rakkertjes' in Nijmegen. Toen ze 12 jaar was zocht ze een andere uitdaging en ging ze musicallessen volgen bij 'De Lindenberg' in Nijmegen. Dit heeft ze met veel plezier tot haar 18e gedaan. Tijdens het volgen van die musicallessen bleek dat zang haar grootste passie was. Vanaf haar 16e heeft ze dan ook extra zanglessen gevolgd op 'De Lindenberg' in Nijmegen. Hetgeen wat ze daar leerde kon ze laten zien op haar middelbare school. Drie keer per jaar werden er speciale avonden georganiseerd waarbij de leerlingen zelf mochten optreden. Op die avonden heeft ze altijd gezongen.

Nadat ze was afgestudeerd van het vwo is ze de pabo gaan doen, deze opleiding heeft ze afgerond. Tijdens haar opleiding is ze altijd blijven zingen. Ze heeft in die periode met verschillende orkesten opgetreden en ze heeft vier jaar privé zanglessen gevolgd bij 'Hester Gorter' in Nijmegen. Musical was nog altijd haar grote passie, maar tijdens haar zanglessen kwam ze ook in aanraking met jazz.

Zo heeft ze bij big band de 'Bull Town Band' in Cuijk gezongen met als hoogtepunt een concert met jazzlegendes Eric Vloeimans en Ilja Reijngoud.

Na de pabo bleef de muziek roepen en is ze gestart met de opleiding ‘zang Jazz en Pop’ aan het conservatorium 'ArtEZ' te Arnhem. Daar heeft ze onder andere les gehad van Jolande Geven, Izaline Calister, Hartog Eysman en Ineke van Doorn. In juni 2015 heeft ze succesvol haar conservatorium behaald met als verdieping koordirectie, arrangeren en klassieke zang.

Tijdens het conservatorium heeft ze veel ervaring op kunnen doen als artiest. Zo heeft ze meerdere keren gezongen bij het ‘Vierdaagse Orkest’, slagwerkgroep ‘Volharding’ te Huissen en bij regionale proms concerten zoals het theaterconcert bij harmonie ‘Sint Cecilia’ te Sint Anthonis en harmonie ‘Unitas et Fidelitas’ te Gennep. Tevens heeft ze ervaring op kunnen doen als docente. Zo heeft ze individuele lessen gegeven aan kinderen, pubers en volwassen. Ook heeft ze anderhalf jaar een koor gedirigeerd en heeft ze ervaring op kunnen doen als vocal coach.

Momenteel treedt ze regelmatig op bij regionale promsconcerten, geeft ze individuele leerlingen les en is ze vocal coach bij het ‘Vierdaagse Orkest’, ‘Rabobank Music Sensation’ van 'Semper Unitas' te Sambeek en ‘Music Explosion’ van harmonie ‘Meer Vreugd’ te Gassel.

Dit doet ze allemaal met veel plezier, passie en liefde voor de muziek. 

Using Format